icon-search
icon-search

Celaru

Celaru

CELARU

Pengalaman saya bertemu usahawan.
Ramai yang celaru tentang 5 perkara ini.

1) Struktur Syarikat (Company Structure)  
2) Struktur Pernagaan (Business Structure)
3) Model Perniagaan (Business Model)
4) Hala Tuju Perniagaan (Business Goal), ni melibatkan VISI supaya tahu mana nak tuju.
5) Exit Plan (tak tahu nak terjemahkan macam mana 😂😂😂) 

Ringkasnya... Sampai bila nak buat bisnes dan akhir sekali nak buat apa dengan bisnes tu. Nak wariskan ke?  Nak Jual? Nak IPO?  atau Nak tutup?

Dah jelas semua ni, barulah fikir nak buat produk dan bina jenama... Ni tak tahu pacak tiang dah nak buat rumah.

Kebanyakan mentee saya terlopong bila dah tahu semua ni. "Oooo baru jelas Coach". Suka saya bila oooo tu panjang 😊

Faham ke faham?

#timetofly
#industrybusinesscoach
#retailandfnb



Older post Newer post

Your Cart
Your cart is currently empty.
Continue browsing here.